Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pályázat

Szederce
2019. 11. 11. 11:00:50
Pályázat

Pályázó szervezet: Szederce Nonprofit Betéti Társaság

Csapatunk egy alkotóház és egy új megközelítésen alapuló támogatási és értékesítési rendszer kialakítását tervezi hazai kézműves alkotók számára, a saját márkák fejlesztésével és környezettudatos termékcsoportokkal a középpontban.

A projekthez rendelkezésre áll egy szakértő csapat, többek között marketing, kézműves márkaépítés, piackutatás, arculattervezés, pénzügyi tanácsadás, projektmenedzsment, formatervezés, kiadványszerkesztés szakterületekkel.

Rendelkezünk ingatlannal (hosszú távú bérleti szerződéssel), mely felújítást, vizesblokk kialakítást követően alkalmas a tevékenységre és lehetőséget kínál a későbbiekben tovább fejlődni is. A Szederce Alkotóház és a Szederce Alkotói Közösség alkotóinak létrehozunk egy olyan webáruházat, ahol a vásárlóközönség egy helyen, professzionális minőségben fotózva, feltöltve, bemutatva vásárolhat sok hazai alkotó termékéből, egy kosár rendszerben, egy szállítási költséggel, nagyon rövid szállítási határidővel. Ez projekt elsődleges fejlesztési célja. Ehhez kialakítunk egy irodát és egy raktárat, ahol bizományos rendszerben az alkotók termékeiből mindig rendelkezésre áll egy kisebb mennyiség, illetve foglalkoztatunk 4 fő célcsoport tagot, akik feladata a termékek fotózása, szerkesztése, webáruházba feltöltése, kommunikálás a vásárlókkal, számlázás, csomagolás, postázás, raktárkészlet nyilvántartás, és folyamatos készletegyeztetés az alkotókkal.

Kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezünk a csomagolásmentes, környezettudatos termékek piacán. Több értékesítővel egyeztettünk, összegyűjtöttük a piacon keresett, de nem elérhető, vagy nem megfelelő minőségben/mennyiségben rendelkezésre álló termékeket, melyeket saját alkotóműhelyünkben elő tudnánk állítani.

Fazekasműhelyünkben agyag, mázas és mázatlan tároló edények, használati tárgyak készülnek, illetve foglalkozásokat tartunk az ősi anyag megmunkálása iránt érdeklődőknek. Az égetőkemencében lehetőségünk nyílik használt üvegpalackok újrahasznosítására olvasztással, rogyasztással. Az így létrehozott edények egyedi, divatos, 100%-ban újrahasznosított, ugyanakkor design kiegészítői lehetnek bármelyik otthonnak. Az üvegpalackokat vágással és csiszolással szintén újra tudjuk hasznosítani, minimális költséggel.

Használt farmer ruházat feldolgozásával használati tárgyakat, dekorációkat, lakberendezési tárgyakat állítunk elő, melyek tartós, strapabíró termékek. Használt kerékpár és autó belsőgumiból táskák, ékszerek, használati tárgyak, PET palackokból különleges, igényes ékszerek és dekorációk készülnek. Ezekkel a vásárlók büszkén megmutathatják, hogy elkötelezettek az újrahasznosítás mellett. Rendezvények, esküvők dekorációs anyagait szintén újra tudjuk hasznosítani.

100% pamut vásznakból egy színű és színes bevásárló zsákokat, hálós zsákokat, lakástextileket, de akár allergénmentes ágyneműhuzatokat is tudunk készíteni. Ezen termékeink értékesítésének legalább 75%-ára vevői szándéknyilatkozattal rendelkezünk. Terveink szerint 1,5 fő célcsoporttag teljes munkaidőben termékelőállítást végez.

Célunk az alkotók tehermentesítése az adminisztratív-, értékesítési-, pénzügyi-, csomagolási-, és egyéb feladatok alól, hogy több időt tudjanak az alkotó tevékenységre fordítani, illetve a saját márkájuk és a termékeik fejlesztésének támogatása, ezáltal egyre jobb minőségű, egyre versenyképesebb termékek készítésének lehetővé tétele. Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a kézműves alkotók jelentős része a termékkészítéshez ért, azt szereti csinálni, viszont az eladással problémái vannak, így vagy nem tud megjelenni a piacon, vagy nem tud rentábilisan fennmaradni, értékesíteni. Ebben szeretnénk nekik segíteni, hogy az alkotásra tudjanak koncentrálni és azt fejleszthessék tovább. Az Alkotók egymástól és Ruzsától való földrajzi távolsága, illetve a rugalmas időbeosztás miatt a mentorálást, támogatást igény szerint, online csatornákon végezzük. Az Alkotóház összes tevékenysége alkalmas arra, hogy az arra fogékony felnőtt- vagy gyermek csoportoknak kis létszámú workshop keretén belül szemléletformáló foglalkozásokat tartsunk. Ehhez rendelkezésre áll beltérben egy alkotó helyiség, ahol 15 főt tudunk asztalhoz ültetni, illetve tavasztól őszig kültéren, az épület homlokzatához csatlakozó védőtető alatt szintén tudunk foglalkozásokat tartani, akár nagyobb létszámmal is.

A megvalósításhoz bérelt ingatlan felújítása, tevékenységekhez szükséges eszközök beszerzése kapcsolódik (Ruzsa, Üllési út 25.) A projekt megvalósítása érdekében projektmenedzser és projekt pénzügyi vezető, valamint szakmai vezető kerül bevonásra. Foglalkoztatás: 5,5 fő célcsoporttag és szakmai vezető. Kötelező nyilvánossági tevékenységek elvégzése a KTK2020 alapján.

Támogatás összege: 46 750 000,- Ft

Projekt összköltségvetése: 48 459 572,- Ft

Projekt megvalósítási időszaka: 2020.10.01-2021.10.01.

A projekt az Európai Szociális Alap támogatásával valósult meg.